Smaczna przekąska, której przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i jest bardzo proste. Można ją zjeść na zimno i na ciepło.
Składniki:
- 5-6 małych żółtych papryczek(mogą być papryczki jalapenos)
- 10 dkg orzechów nerkowca
- pół szklanki bulionu warzywnego
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki płatków drożdżowych
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- sok z połowy cytryny
- 1 pomidor
- 1 awokado
- sól, pieprz
Papryczki przekrawamy na pół, wydrążamy nasiona, płuczemy, odkładamy na bok.
Nerkowce miksujemy na gładką masę z bulionem, czosnkiem, sokiem z cytryny, płatkami drożdżowymi i siemieniem lnianym. Masą napełniamy papryki, wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy, aż papryczki zmiękną, a nadzienie zbrązowieje.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz