Przepis na smaczną i zdrową przekąskę. Nadzienie spring rollsów to ryż, awokado, tofu, marchewka i zielony szczypior.
Składniki:
- opakowanie papieru ryżowego (12 szt.)
- szklanka ryżu do sushi
- opakowanie tofu
- jedno awokado
- jedna marchew
- garść świeżego szczypiorku
- czarny sezam
- olej sezamowy
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, marchew ścieramy na drobnej tarce, awokado kroimy w paski. Tofu kroimy w paski, smażymy na oleju sezamowym, obsypujemy czarnym sezamem.
Papier ryżowy zwilżamy wodą, posypujemy go sezamem, na środku układamy ryż i pozostałe składniki, zwijamy, odkładamy na talerz.
Doskonała przekąska, dobrze smakuje z sosem sojowym i wasabi.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz