Bób zawiera dużo białka, jest bogatym źródłem kwasu foliowego i potasu. Sezon na bób powoli dobiega końca, ale na szczęście można go mrozić i cieszyć się jego smakiem przez cały rok.
Dzisiejszy przepis jest niezwykle prostym pomysłem na przygotowanie smacznej i pożywnej zupy.
Składniki:
- włoszczyzna drobno pokrojona
- 20 dkg bobu
- kilka strąków zielonej fasolki szparagowej
- kostka tofu naturalnego
- sól, pieprz
- oliwa
Włoszczyznę drobno kroimy, zalewamy wodą, gotujemy razem z fasolką, aż warzywa będą miękkie, doprawiamy według smaku. Bób gotujemy, obieramy ze skórki, tofu kroimy w kostkę i całość dodajemy do zupy.
Znowu okazało się, że najlepsze jest to, co proste :)
doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html
Bób
jest doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka
pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html
Bób
jest doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka
pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz