Bardzo proste i zaskakująco smaczne danie.
Składniki:
- woreczek ugotowanego ryżu(10 dkg)
- szklanka startych na grubych oczkach pieczarek
- pół cebuli
- szklanka posiekanej młodej kapusty
- dwa jajka
- bułka tarta
- oliwa
- sól i pieprz
Młodą kapustę drobno poszatkować, udusić w małej ilości wody, około 10 minut, dokładnie odcedzić, wycisnąć nadmiar wody.
Wymieszać ryż z pieczarkami, cebulą i kapustą, doprawić solą i pieprzem, dodać dwa jajka, dosypać bułki tartej, by konsystencja pozwalała na formowanie kotlecików.
Uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej oliwie, by uzyskać złocisty kolor.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz