Strony

środa, 5 listopada 2014

Pasta z wędzonego tofu i boczniaków

Wspaniała, łatwa w przygotowaniu pasta do chleba. Przepis według własnego pomysłu, inspirowany zawartością lodówki.

Składniki:
  • kostka wędzonego tofu
  • 3 duże boczniaki
  • pęczek zielonego szczypiorku
  • olej kokosowy
  • sól, pieprz


Boczniaki kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż zbrązowieją. Szczypior drobno siekamy.
Blenderem miksujemy tofu i boczniaki, warto zrobić to nie do końca dokładnie, by pozostawić drobne kawałki boczniaków.  Do przygotowanej pasty dodać szczypior, przyprawić według uznania solą i pieprzem. 

Smacznego :) 
Uwaga! Pasta ma jedną wadę, znika błyskawicznie ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz