Strony

sobota, 25 stycznia 2014

Babeczki z czekoladą, polane syropem z granatu. 


Te babeczki są łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne.  Polecamy polać je syropem z granatu.








Do przygotowania około 25 babeczek potrzebujemy:


  • 1/2 kostki masła lub margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • szklanka mleka
  • jedno jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
Margarynę lub masło należy roztopić, po przestudzeniu dodać pozostałe składniki, wymieszać, dodać startą gorzką czekoladę, piec około 25 minut w nagrzanym piekarniku.


Do przygotowania syropu z granatu potrzebujemy:
  • dwa granaty
  • pół szklanki cukru
Granaty wydrążyć, zasypać cukrem, gotować na małym ogniu, aż zrobi się gęsty syrop.

 Tak przygotowanym syropem polewamy babeczki. Życzymy smacznego:)

1 komentarz: