Strony

piątek, 15 sierpnia 2014

Zupa jarzynowa z bobem i serem tofu


Bób zawiera dużo białka, jest bogatym źródłem kwasu foliowego i potasu. Sezon na bób powoli dobiega końca, ale na szczęście można go mrozić i cieszyć się jego smakiem przez cały rok. 

Dzisiejszy przepis jest niezwykle prostym pomysłem na przygotowanie smacznej i pożywnej zupy.

Składniki:
  • włoszczyzna drobno pokrojona
  • 20 dkg bobu
  • kilka strąków zielonej fasolki szparagowej
  • kostka tofu naturalnego
  • sól, pieprz
  • oliwa
Włoszczyznę drobno kroimy, zalewamy wodą, gotujemy razem z fasolką, aż warzywa będą miękkie, doprawiamy według smaku. Bób gotujemy, obieramy ze skórki, tofu kroimy w kostkę i całość dodajemy do zupy.

Znowu okazało się, że najlepsze jest to, co proste :)
 
doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html
Bób jest doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html
Bób jest doskonałą alternatywą dla mięsa, a konkretnie dla białka pochodzenia zwierzęcego. W 100 g ugotowanego bobu jest aż 7,60 g białka

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/czy-bob-jest-zdrowy-wlasciwosci-odzywcze-i-lecznicze-bobu_41741.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz