Strony

środa, 1 października 2014

Spring rollsy z tofu i czarnym sezamem


Przepis na smaczną i zdrową przekąskę. Nadzienie spring rollsów to ryż, awokado, tofu, marchewka i zielony szczypior. 

Składniki:
  • opakowanie papieru ryżowego (12 szt.)
  • szklanka ryżu do sushi 
  • opakowanie tofu
  • jedno awokado
  • jedna marchew
  • garść świeżego szczypiorku
  • czarny sezam
  • olej sezamowy

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, marchew ścieramy na drobnej tarce, awokado kroimy w paski. Tofu kroimy w paski, smażymy na oleju sezamowym, obsypujemy czarnym sezamem.
Papier ryżowy zwilżamy wodą, posypujemy go sezamem, na środku układamy ryż i pozostałe składniki, zwijamy, odkładamy na talerz.

Doskonała przekąska, dobrze smakuje z sosem sojowym i wasabi.

Smacznego :)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz