Strony

środa, 24 września 2014

Pasta z białej fasoli z pieczonym czosnkiem i rozmarynem


 Pasta z białej fasoli z pieczonym czosnkiem i świeżym rozmarynem jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Składniki:
  • puszka białej fasoli
  • główka czosnku
  • pół łyżeczki rozmarynu pokrojonego w drobne kawałki
  • dwie łyżki soku z cytryny
  • olej sezamowy
  • sól, pieprz


Górę główki czosnku ściąć ostrym nożem, zawinąć w folię aluminiową, polać olejem sezamowym, wstawić do piekarnika na 30-40 minut. 


Rozmaryn poszatkować drobno.
Czosnek po upieczeniu wycisnąć z łusek, połączyć z fasolą, zmiksować blenderem na gładką masę, dodać sok z cytryny, rozmaryn, sól i pieprz do smaku.
Proste i pyszne danie. Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz